Geen artikelen
Zoek
Huisdieren Infotheek Nestcontrole en vaccinatie

Nestcontrole en vaccinatie

Na ongeveer 63 dagen dracht is de teef bevallen van een mooi nest en zijn hopelijk alle puppy's gezond. In de 6 tot 8 weken die dan volgen heeft de teef al haar aandacht en energie nodig om voor de puppy's te zorgen. De teef moet dan dus ook goed gezond zijn. Als het nodig is kan één van onze dierenartsen een nestcontrole doen, waarbij teef en puppy's worden nagekeken of ze goed gezond zijn.

De pup wordt in zijn eerst levensweken beschermd met antistoffen die hij via de moedermelk binnen krijgt. Deze antistoffen worden langzaam afgebroken en daarom is het belangrijk dat hij ze vanaf 6 weken leeftijd zelf gaat opbouwen. Op 6 weken leeftijd krijgt hij dus zijn eerst puppy-enting. Dit gebeurt meestal als hij nog bij de fokker is.

Op 9 weken leeftijd krijgt hij de volgende enting. Op 12 weken leeftijd krijgt hij zijn laatste puppy-enting. Als alle adviezen over vaccinaties goed zijn opgevolgd zal uw pup, op een leeftijd van 12 weken, een dusdanige weerstand hebben opgebouwd, dat een herhalingsvaccinatie pas op één jaar leeftijd gegeven hoeft te worden.