Geen artikelen
Zoek
Huisdieren Vestigingen Klijndijk Rondleiding

Virtuele rondleiding

Kliniek Klijndijkkliniek klijndijk

De kliniek van Arts&Dier is gevestigd aan de Hoofdweg 26a te Klijndijk. Bij de kliniek is ruime parkeergelegenheid aanwezig, zodat u altijd uw auto kwijt kan. Ook is de kliniek voor rolstoelgebruikers prima toegankelijk.  

 

 

 

 

 


receptie klijndijkReceptie:
Bij binnenkomst zult u door een van onze receptiemedewerkers worden ontvangen aan de balie. Komt u voor een afspraak? Dan zal de receptioniste uw gegevens controleren, of indien u nog niet bekend bent bij Arts & Dier, zal ze uw gegevens in ons computersysteem invoeren. Daarna zal ze u aanmelden bij de desbetreffende dierenarts en u verzoeken om uw huisdier  te wegen op de weegschaal, waarna u plaats kunt nemen in onze wachtkamer. Heeft u voorkeur voor een dierenarts? Geen probleem, dit kunt u bij het maken van de afspraak aangeven.

Na uw afspraak met de dierenarts komt u weer terug  bij de receptie, waar u uitleg krijgt over de voorgeschreven medicatie, u eventueel gelijk een vervolgafspraak kunt maken en waar de betaling plaats zal vinden.

Natuurlijk kunt u bij onze receptionisten ook terecht voor het ophalen van (dieet)voeding en medicatie. Daarnaast kunt u terecht voor al uw vragen over uw huisdier, zoals (dieet)voeding, vlooienbestrijding, ontworming, medicatie en gedrag.

Onze receptie is dagelijks geopend van 8:00-19:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur.
U kunt de  receptie telefonisch bereiken op: 0591-513151.

wachtkamer klijndijkWachtkamer:
Omdat wij uitsluitend op afspraak werken hoeft u gelukkig nooit lang te wachten totdat de dierenarts u en uw huisdier naar binnen roepen.

Maar het kan helaas wel een keer voorkomen dat er een spoedgeval voor u is, of dat de afspraak voor u toch iets meer tijd in beslag neemt dan gepland. Ook dan proberen wij het wachten voor u zo aangenaam mogelijk te maken, daarom liggen er diverse dierentijdschriften, speelgoed voor de kinderen, een bak water voor de hond, en u krijgt een kopje koffie of thee aangeboden.

Gedurende de openingstijden kunt u ook gerust even naar binnen lopen om uw dier te wegen.

Behandelkamers  1 & 2

Aan de wachtkamer grenzen onze twee behandelkamers. In behandelkamer 1 zal een van onze dierenartsen uw huisdier onderzoeken. Tijdens het onderzoeken zal de dierenarts vragen stellen omtrent de klachten en het ziekteverloop. Nadat de dierenarts uw huisdier heeft onderzocht, zal de dierenarts met u bespreken wat de bevindingen zijn en zal in overleg met u een behandelplan opstellen.


Komt u voor een enting? Ook dan wordt natuurlijk uw huisdier helemaal nagekeken voordat hij of zij ingeënt wordt. In de behandelkamer is een aparte weegschaal voor katten en kleinere huisdieren aanwezig.

Natuurlijk beantwoord de dierenarts tijdens een afspraak ook al uw andere vragen. Als u thuis alvast een lijstje maakt , kunt u niets vergeten.
echo buik

Via de wachtkamer kunt u ook naar behandelkamer 2 , naast we deze ruimte gebruiken voor afspraken, wordt deze kamer over het algemeen gebruikt voor aanvullende onderzoeken. In deze spreekkamer staat namelijk onze moderne digitale röntgen en echografie apparatuur.Voorbereiding
Achter onze behandelkamers bevind zich onze voorbereiding. In deze ruimte worden de opname patiënten gedurende de dag meerdere malen onderzocht en behandeld door de dierenarts.

De naam voorbereiding zegt het eigenlijk al, in de voorbereiding worden onze patiënten klaargemaakt voor operatie.  Dat betekend dat de dieren hier onder anesthesie worden gebracht. De voorbereidingen van een operatie bestaan uit het aanleggen van een infuus/braunule, scheren, intuberen, wassen en steriel maken en het toedienen van antibiotica, pijnstilling en oogzalf. De dieren liggen tijdens de operatie op een operatietafel die voorzien is van een kussen en een warmte matje zodat het dier zo comfortabel mogelijk ligt en niet afkoelt.


Operatiekamer
operatiekamer klijndijkVia onze voorbereiding kunt u naar de operatie kamer. De operatiekamer beschikt over twee operatie tafels, die beide zijn voorzien van een gasnarcose installatie en zuurstof via een zuurstofgenerator.

Onze operatiekamer is uitgerust met moderne bewakingsapparatuur, zodat de operatieassistente de lichaamsfuncties van uw huisdier goed in de gaten kan houden tijdens de operatie. We meten onder andere de hartslag, temperatuur, het zuurstofpercentage in het bloed en de hoeveelheid uitgeademde koolstofdioxide.

Opname
De kliniek in Klijndijk beschikt over een gescheiden honden en katten opname.  Katten zijn erg stress gevoelig en daarom kunnen de katten in alle rust in een aparte ruimte verblijven. 

Onze honden opname beschikt over vloerverwarming ,warmte lampen, infuuspompen,  hokken in verschillende maten en een quarantaine ruimte.

De meeste patiënten in onze opname zijn in afwachting, of na afloop van een operatie.  Maar we verplegen er ook patiënten die bijzondere zorg nodig zijn. De zorg voor deze patiënten kan bestaan uit infuus, medicatie en/of  eventueel een speciaal dieet. Soms is zelfs dwangvoeding of sonde voeding nodig om uw huisdier weer te laten aansterken. Onze assistentes houden uw huisdier gedurende de dag nauwlettend in de gaten en proberen het verblijf van uw huisdier zo aangenaam mogelijk te maken.

Wilt u graag op ziekenbezoek komen? In overleg is dat altijd mogelijk.
 
laboratorium klijndijkLaboratorium 
Om een goede diagnose te kunnen stellen zijn soms laboratoriumonderzoeken noodzakelijk. Denk hierbij aan het onderzoeken van bloed, huidafkrabsels, urine  en faeces.

Gelukkig kunnen we bijna alle onderzoeken in huis bepalen,  voor de onderzoeken die wij niet kunnen uitvoeren werken we samen met verschillende externe laboratoria. Het laboratorium van Arts&Dier heeft een eigen koeriersdienst om monsters voor het laboratorium nog dezelfde dag op te halen. Zo wordt een snelle uitslag mogelijk gemaakt.

immuliteIn ons laboratorium hebben wij nog een bijzonder apparaat staan, namelijk een Imullite. Fokkers en eigenaren die graag een nestje willen komen speciaal bij ons voor progesteron prikken. Wij nemen dan bloed af om vervolgens d.m.v de Immulite  het progesteron gehalte in het bloed te meten. Aan de hand van deze waardes kunnen wij namelijk bepalen wanneer het beste moment is om de teef te laten dekken.

Voor laboratorium uitslagen kunt u op werkdagen tussen 13:00-13:30 uur bellen op  het telefonisch spreekuur. De behandelend arts zal dan de uitslagen met u bespreken.Röntgenkamer 
rontgen klijndijkArts&Dier beschikt over digitale röntgen. De röntgenfoto's worden nog wel genomen op platen, maar de platen worden door een speciale computer afgelezen en omgezet in digitale röntgenbeelden. Voordeel van digitaal röntgen is dat we snel klaar zijn met ontwikkelen en we later de belichting nog wat bij kunnen stellen, zodat we bijna geen foto's meer opnieuw hoeven over te maken.

Röntgenfoto's worden niet alleen maar genomen om breuken aan het skelet vast te stellen, ook worden röntgenfoto's genomen voor onder andere hartproblemen, dracht, afwijkingen aan het maag-darm kanaal en longen.

Iedere woensdagmiddag is er de gelegenheid om officiële HD (heupdysplasie) en ED (elleboogdysplasie) te laten maken.  Deze foto's worden door ons volleerd team Miriam Boxem en Colinda Regt genomen en worden vervolgens opgestuurd naar de Raad van Beheer voor beoordeling.

Voor het maken van een afspraak voor röntgenfoto's kunt u tijdens openingstijden de receptie bellen. De receptioniste zal bij het maken van de afspraak aangeven of uw huisdier wel of niet  nuchter moet zijn, voor bepaalde röntgenfoto's is namelijk soms een licht roesje nodig. Komt u voor het maken van officiële HD en ED foto's, vergeet dan niet uw stamboom en eigendomspapieren mee te nemen.Apotheek

Aan onze receptie grenst ook onze uitgebreide apotheek.  De apotheek is onze centrale apotheek van alle dependances en de verschillende afdelingen. Onze apotheek is daarom ook gerangschikt op diersoort en we streven erna om alle medicatie in ons assortiment op voorraad te hebben.

Staat uw dier al op speciale medicatie of wilt u bijvoorbeeld uw dier ontvlooien met middelen die wij niet (standaard) in ons assortiment hebben. Wij bestellen ze graag voor u. U krijgt dan een belletje als de bestelde producten binnen zijn.