Geen artikelen
Zoek
Paarden Infotheek A-F drachtcontrole

Drachtcontrole

Arts&Dier verzorgt de dagelijkse merriebegeleiding op de stations van o.a. VDL Stud in Bears, Stoeterij Tewis&van Kooten in Westdorp, Stal de Mersken in Siegerswoude en Stal Chardon te Jorwerd. Naast de begeleiding op de verschillende dekstations, kunt u voor het scannen en behandelen van uw merrie(s) terecht op onze paardenklinieken en/ of komen wij bij u thuis. Vers-, diepvriesbegeleiding of embryotransplantatie; Arts&Dier, betrouwbare partner in veterinaire zorg.

Eerste drachtcontrole:
Wanneer er maar één follikel geovuleerd heeft, kan de merrie op 18 dagen gecontroleerd worden op dracht. Indien er meerdere follikels geovuleerd hebben is het verstandig de merrie op de 15e of 16e dag voor echo-onderzoek aan te bieden om te zien of er mogelijk sprake is van tweelingdracht.
 
merrie scannen

Tweede drachtcontrole (op 6 weken):
Bij de tweede drachtcontrole kan een mooie vrucht worden onderscheiden en kan de hartslag in beeld worden gebracht. In de periode tussen de eerste en tweede drachtcontrole vindt een omschakeling in de hormoonproductie van de merrie plaats om de dracht in stand te houden. Tijdens deze omschakeling bestaat een kleine kans op verlies van de vrucht wanneer de baarmoeder de hormoonproductie niet op peil kan houden.

Kent u het Arts&Dier-merriepakket? Een begeleidingspakket voor uw merrie(s) waarbij u eenmalig een bedrag betaalt het opvoelen en scannen gedurende het hele merrieseizoen!