Geen artikelen
Zoek
Paarden Infotheek G-M lasertherapie (d.m.v. High Voltage Laser)

lasertherapie (d.m.v. High Voltage Laser)

Lasertherapie is relatief nieuw in Nederland binnen de diergeneeskunde. Het zorgt voor een zelfherstellende werking middels het stimuleren van het celmetabolisme. Op deze manier kan het succesvol worden toegepast bij wondherstel en kreupelheden veroorzaakt door spier- en peesblessures. Maar ook voor de gezelschapsdieren wordt de laser ingezet, u kunt dan denken aan hotspot, gingivitis, wonden maar ook bij eventuele spierproblemen.

High Voltage laser peesblessures paard laseren wondgenezing

High power lasers waren voorheen enkel bedoeld om chirurgische ingrepen te doen, ze hebben het vermogen om weefsel te snijden. Een laser in chirurgie kan alleen snijden als de tip contact maakt met weefsel. door de ontwikkeling van een " no contact" handstuk is er een krachtige biostimulatie laser ontstaan met het vermogen om (afhankelijk van het aantal watt) minimaal 7 cm diep in weefsel te komen. Hierdoor kunnen grotere en dieper gelegen blessures sneller en veel effectiever behandeld worden. Bij 99% van de behandelingen is er direct na iedere behandeling resultaat. High Power Laser is relatief nieuw in Nederland maar in landen zoals de USA is het gemeengoed in vrijwel iedere behandelkamer. High Power Laser Therapie stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Indicaties behandelingen:

Om u een idee te geven omtrent de toepasbaarheid, hierbij een opsomming van een aantal indicaties: abcessen, anaalklierontstekingen, arthrose, blaasontsteking, chronische gingivitis stomatitis complex, fracturen, geïnfecteerde wonden, gingivitis, hotspots, leggers, lumbosacrale instabiliteit, maagdarmklachten, niesziekte, oorontsteking, othematomen, peesbeschadiging, spierbeschadiging, tandvleesontsteking, trombose vena cava, wonden, nabehandeling bij operaties etc.

Effecten van high power laser therapie:

·  Verlicht pijn

·  Verminderd de ontstekingsreactie

·  Versnelt weefselreparatie en celgroei

·  Verbetert de doorbloeding

·  Verhoogt de celstofwisseling

·  Verminderd littekenvorming en verkleving van bindweefsel

·  Verbetert zenuwfunctie

·  Versnelt wondgenezing

•  Stimuleert het immuunsysteem

High Voltage laser peesblessures paard laseren wondgenezing  High Voltage laser peesblessures paard laseren wondgenezing

Indicaties:

·  Wond en litteken behandeling

·  Slecht helende wonden

·  Huidproblemen

·  Pees, ligament en gewrichtsblessures

·  Spierblessures en verhoogde spierspanning

·  Arthrose

·  Bevordering van herstel na een orthopedische operatie

·  Rug en nekklachten

•  Perifere zenuwbeschadigingen