Geen artikelen
Zoek
Huisdieren Disciplines Beeldvorming Röntgen

Röntgenfoto's

Röntgenfoto's

 


 

ED foto  rontgenfoto dracht

 


 

Een diagnose zwart op wit

Röntgenfoto's worden gemaakt om een goed beeld te krijgen van botten. Bij botbreuken of groeiafwijkingen, zoals HD (heupdysplasie) en ED (elleboogdysplasie), kan met een foto een goede diagnose worden gesteld. In de voorbereiding op een botoperatie zijn röntgenfoto's belangrijk om zo de juiste techniek voor de ingreep te bepalen. Ook zijn wij bevoegd tot het maken van officiële HD en ED röntgenfoto's die ter beoordeling worden verstuurd naar bijvoorbeeld de Raad van Beheer. 

 


Foto's van de buik- en borstholte

Ook buikorganen kunnen met een röntgenfoto in beeld worden gebracht. Lever, nieren en milt kunnen worden beoordeeld op grootte en plaats, maar ook darmverstoppingen komen op een röntgenfoto meestal goed in beeld. Bij drachtige dieren kan door middel van een röntgenfoto het aantal pups of kittens vastgesteld worden.

Daarnaast wordt de röntgentechniek veelal ingezet om de luchtwegen en longen te beoordelen. Bij benauwde dieren of bij hoestklachten kan door middel van een röntgenfoto een juiste diagnose gesteld worden.


 

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen of via het contactformulier.