Geen artikelen
Zoek
Huisdieren Disciplines Chirurgie algemeen

Chirurgie algemeen

Algemene Chirurgie

 


 

maine coon

 


 

Specifieke Chirurgie

Chirurgie valt te verdelen in weke delen chirurgie en orthopedische chirurgie. Bij orthopedische chirurgie wordt er een operatie uitgevoerd aan de botten, meer informatie hierover kunt u lezen onder het kopje orthopedie. Bij weke delen chirurgie moet u denken aan operaties aan de huid of spieren en de inwendige organen. In onze praktijk kunt u terecht voor bijna alle operaties aan de weke delen. Er is uitgebreide ervaring aanwezig op het gebied van tumorchirurgie, maar ook voor blaasoperaties, maagdarmoperaties, etc. bent u bij ons aan het juiste adres. Sommige operaties voeren wij uit d.m.v. een kijkoperatie (zie endoscopie). Er wordt altijd samen met u gekeken wat de beste oplossing is voor uw dier.

 


 

Anaesthesie

Een belangrijk onderdeel van de chirurgie is natuurlijk de narcose. Wij werken met de nieuwste narcosemiddelen, om de operatie zo veilig mogelijk te laten verlopen. Daarnaast is er uitgebreide bewakingsmonitoring aanwezig om uw dier tijdens de operatie goed in de gaten te kunnen houden. Op de meeste locaties is daarnaast ook zuurstof en gasnarcose aanwezig.

 


 

Revalidatie

Bij het ophalen van uw dier na een operatieve ingreep krijgt u van ons een brief mee met instructies voor thuis. U wordt uitgebreid geïnformeerd over de eventuele nabehandeling. Mocht u desondanks toch problemen ondervinden, dan zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week, bereikbaar.

 


 

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen of via het contactformulier.