Geen artikelen
Zoek
Huisdieren Disciplines Dermatologie

Dermatologie

Dermatologie

 


 

hond kop

 


 

Huidproblemen

In de dermatologie hebben we te maken met het grootste orgaan van het lichaam. De huid beschermt het lichaam tegen invloeden van buiten het lichaam, maar zorgt er ook voor dat water en energie niet zomaar vanuit het lichaam naar buiten kunnen gaan. Onze huisdieren hebben van nature een sterke huid die dichtbehaard is. Maar helaas komen ook bij hun veel afwijkingen voor aan de huid, van een klein knobbeltje tot een heftige ontsteking van de hele huid.

 


 

Het Consult

Om bij een huidprobleem een goede diagnose te stellen, wordt eerst de algemene gezondheid van de hond gecontroleerd. Daarna zal naar de huid en de vacht in het geheel worden gekeken en als laatste heel specifiek naar de probleemgebieden. Indien nodig zal aanvullend onderzoek worden gedaan om zo tot een passende diagnose te komen. Aanvullend onderzoek kan gaan van een eenvoudig afkrabsel van de huid tot aan biopten die microscopisch onderzocht worden.

 


 

Allergie

Huidproblemen die het vaakst voorkomen zijn allergieën. Meer informatie hierover kunt u vinden in de Infotheek onder huidaandoeningen.

Als uw hond of kat huidproblemen heeft, kunt u een afspraak maken voor een uitgebreid dermatologisch consult.

 


 

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen of via het contactformulier.

Verantwoordelijk dierenarts: drs. F. Haaksema.