Geen artikelen
Zoek
Huisdieren Disciplines Endoscopie

Endoscopie

Endoscopie en Kijkoperaties

 


 

Endoscopie bij huisdieren

kruising britNaast de bekende methodes voor onderzoek zoals röntgenfoto's, echografie of bloedonderzoek beschikt de kliniek over diverse scopen. Dit zijn kleine camera's in een vaste of beweegbare buis/slang. Hiermee kunnen we tot een gerichtere diagnose komen dan met de andere diagnostische methodes.

Het is onder andere mogelijk om de luchtwegen te bekijken, zoals de neus en luchtpijp en bronchiën. Ook aandoeningen aan het maagdarm kanaal (slokdarm, maag, einddarm) zijn te inspecteren met de scoop. Van eventuele afwijkingen kunnen we biopten (klein stukjes weefsel) nemen, zodat er een accurate diagnose ingesteld kan worden.


 

Kijkoperaties

Naast het bekijken van diverse organen, gebruiken wij de camera's ook voor kijkoperaties. De meest bekende kijkoperatie is de laparoscopische sterilisatie. Daarnaast worden ook cryptorche tesikels (testikel in buikholte) door middel van een kijkoperatie verwijderd. Ook voor het nemen van biopten van bijvoorbeeld de lever of milt is deze techniek mogelijk. Groot voordeel van de kijkoperatie is de dat de operatie een heel stuk minder belastend is voor uw dier.

Ook in de orthopedie gebruiken we deze techniek om gewrichten te bekijken en te behandelen (artroscopie).

 


 

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen of via het contactformulier.