Geen artikelen
Zoek
Huisdieren Disciplines Interne geneeskunde

Interne geneeskunde

Interne Geneeskunde

 


 

berner sennen

 


 

Wat is een Internist?

Een internist houdt zich bezig met het inwendige dier. Dit is een heel breed begrip, waardoor de klachten dan ook kunnen variëren van braken tot veel drinken tot hoesten, etc.etc. Internistische patiënten zijn vaak uitdagende patiënten waarbij vele puzzelstukjes bij elkaar gelegd moeten worden.

 


 

Het Consult

Allereerst wordt u als eigenaar natuurlijk gevraagd naar de ziektegeschiedenis. Daarna wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitgevoerd bij uw dier. Aan de hand van de bevindingen wordt er gericht nader onderzoek gedaan.

Hierbij valt te denken aan urine-, faeces- en bloedonderzoek. Veel laboratorium onderzoek kunnen wij in ons eigen laboratorium uitvoeren, waardoor u dezelfde dag de uitslag heeft, maar een deel wordt opgestuurd naar een extern laboratorium. Daarnaast behoren ook echografie, röntgenologisch onderzoek of endoscopie tot de mogelijkheden om beter naar bepaalde onderdelen van het lichaam te kijken. Al deze onderzoeken zijn bij ons in huis uitvoerbaar, waardoor u snel een uitslag krijgt. Als alle uitslagen bekend zijn wordt er samen met u een behandelplan opgesteld voor uw dier.

 


 

Meer Informatie?

Voor meer informatie over interne ziektes kunt u terecht in onze infotheek.

 


 

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen of via het contactformulier.