Geen artikelen
Zoek
Huisdieren Disciplines Orthopedie

Orthopedie

Orthopedie

 


 

jose rofo

 


 

Van gebroken bot tot verstuikte enkel

Een auto ongeluk, een sprong over de sloot of gewoon verstapt in huis. Een orthopedisch probleem kan in een klein hoekje zitten. Bij Arts&Dier proberen wij u en uw dier zo goed en vlot mogelijk te helpen.

 


 

Fracturen

Fracturen vereisen een goede behandeling. Na het geven van adequate pijnstilling wordt er vaak een röntgenfoto gemaakt om de breuk te beoordelen. Aan de hand hiervan wordt in overleg met u het beste behandelplan vastgesteld. Dit kan bestaan uit gipsen of een chirurgische ingreep. Afhankelijk van de lokatie en type fractuur wordt er een plaat met schroeven, pinnen of externe fixatie toegepast.

 


 

Gewrichtsproblemen

Een gescheurde kruisband komt vaak voor na spelen of wandelen in het bos. Plots is uw hond mank of heeft hij/zij last van een lichte kreupelheid wat niet beter wordt. Na een gedegen onderzoek (met eventueel een röntgenfoto en/of arthroscopie) kunnen wij u aangeven wat de beste operatie techniek voor uw dier is. Tot de mogelijkheden behoren imbricatie, nylondraad, een tight rope en TPLO.

Ontwikkelingsstoornissen in de groei zien we vaak in de elleboog en schouder. Hierbij kan er een stuk kraakbeen los in het gewricht zitten. Dit is onder andere door middel van een kijkoperatie (arthroscopie) te verhelpen.

 


 

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen of via het contactformulier.

Verantwoordelijk dierenarts: drs. J. de Looff.