Geen artikelen
Zoek
Huisdieren Infotheek A - F Artroscopie

Artroscopie

Artroscopie is een minimaal invasieve techniek om gewricht operaties uit te voeren. Dit betekent dat er met een speciale camera in het gewricht gekeken wordt. Deze nieuwe techniek heeft veel voordelen voor uw dier.

Doormiddel van artroscopie is er een veel beter zicht ten op zichtte van de oude operatie technieken. De geavanceerde camera kan zo gedraaid worden dat alle hoeken van het gewricht duidelijk zichtbaar zijn. Minimale letsels die met een röntgenfoto niet zichtbaar zijn, worden met de arthroscoop duidelijk in beeld gebracht.

Gezien de camera maar 1,9mm dik is zijn de operatie wonden ook zeer minimaal. Dit bevordert het herstel van uw dier en zorgen ervoor dat de omliggende structuren zo min mogelijk beschadigd worden. Door het betere zicht zijn minimale letsels al goed te detecteren.

Artroscopie kan voor diverse gewrichten en aandoeningen gebruikt worden. Zowel voor het stellen van een diagnose als het direct behandelen. Een los stukje kraakbeen kan bijvoorbeeld direct met een speciale tang weggenomen worden.

Wilt u graag weten of artroscopie voor uw dier een uitkomst kan bieden? Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met José de Looff op onze kliniek in Klijndijk of via het contactformulier