Geen artikelen
Zoek
Huisdieren Infotheek N - U Trimsalon

Trimsalon

marleen trimmenIn onze praktijk in Emmen en Stadskanaal hebben we een trimsalon waar de assistentes op afspraak honden trimmen. 

Maak tijdig een afspraak. We hebben meestal een druk bezette agenda! Een paar weken van tevoren is ideaal.

 

 

Voor een afspraak in Emmen kunt u bellen naar telefoonnummer 0591-622224
Voor een afspraak in Stadskanaal kunt u bellen naar telefoonnummer 0599-620434

Tips:

  • Laat uw hond goed uit voor dat u hem naar de trimsalon brengt, de behandeling kan enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zo lang moet ophouden.
  • Probeer uw hond zo droog mogelijk te brengen aangezien een natte vacht niet goed behandelbaar is. Was uw hond in geklitte toestand niet! Daardoor worden de klitten alleen maar erger. Daarbij zijn veel vachten na een wasbeurt moeilijker te behandelen.
  • Als u aanwezig wilt zijn is dat uiteraard prima maar meestal zijn de honden hierdoor heel erg afgeleid en dit bemoeilijkt ons werk.
  • Mocht u niet op een afspraak kunnen verschijnen, laat het ons dan zo vroeg mogelijk weten! Voor het niet tijdig afzeggen van uw gemaakte afspraak kunnen extra kosten in rekening worden gebracht!

 

Trimmen is een algemeen trimsalon emmenwoord voor vachtverzorging van de hond. Dit is bij iedere hond anders. Dit zijn de mogelijkheden. Wat kan of moet worden gedaan kan per ras en vachtsoort verschillen: 

Plukken 

Dit gebeurt bij ruwharige vachten zoals bij teckels, westy's en cairn terriers. Je plukt de loszittende dode haren eruit. Dit gebeurt niet vanzelf. Dit is pijnloos want de haren zijn dood. Dit gebeurt 2 tot 4 keer per jaar.

Scheren
 
Met scheren kun je de haren heel erg kort maken. Je hebt voor de tondeuse dan ook verschillende opzet stukken zodat u kan kiezen welke lengte u graag zou willen. Bijv: 3mm, 5mm, enz.

Knippen
 
Met knippen kun je de vacht niet zo kort maken als bij scheren. Sommige honden(rassen) worden geschoren en geknipt.

Uitkammen
 
Uitkammen is het doorkammen en ontklitten van de vacht. We doen dit veel bij honden die een dichte ondervacht hebben. Je noemt dit ook wel ontwollen. Rassen zoals golden retrievers en keeshonden hebben een dichte ondervacht die om een regelmatige borstelbeurt vraagt.

Wassen en Föhnen 
 
In onze praktijk in Emmen hebben we een hondendouche. Dit is een soort badkuip waar de honden in gewassen kunnen worden en geföhnd. Deze is alleen geschikt voor kleine tot middelgrote rassen. Voor ze gewassen worden zijn ze al klitvrij gemaakt en is het meeste haar eraf gegaan op de trimtafel. We wassen met shampoo en conditiner. Na het wassen, wordt de vacht goed geborsteld en uitgeföhnd. Voor het föhnen gebruik we een zogenaamde "waterblazer". Dit is een zware föhn die het water letterlijk uit de vacht blaast. Deze wordt niet warmer dan 30 graden, zodat de huid niet kan worden aangetast door oververhitting. Een schone en goed uitgeföhnde vacht is de basis voor een mooie vacht. Eventueel drogen we de hond na met een handföhn. 

Standaard pakket

Als uw hond een bezoek brengt aan onze trimsalon word naast de vacht ook gekeken naar de oren en overmatige haargroei verwijderd, nagels geknipt en de anaalklieren uitgedrukt als u dit wenst. Eventueel kan tegen een meerprijs uw hond ook gewassen worden.