Geen artikelen
Zoek
Huisdieren Verzeker uw huisdier

Verzeker uw huisdier

Waarom zou ik mijn hond of kat verzekeren?

pup_kitten   gezondheid_verzekerd

Bij Arts&Dier krijgen wij vaak de vraag "Waarom zou ik mijn huisdier verzekeren? Hij is nooit ziek". Een logische vraag, maar... een ongeluk zit in een klein hoekje en een ziekte komt altijd onverwachts!

Wij kunnen uw hond of kat vaak weer volledig genezen, maar de rekening kan soms flink oplopen.

Als u voor uw hond of kat een goede verzekering afsluit, hoeft u zich over onverwachte medische kosten ten gevolge van een ongeval en/of ziekte geen zorgen meer te maken. Een prettige zekerheid, voor u en voor uw huisdier.

"Had ik maar..."

Helaas horen wij elke dag "had ik maar...", maar dan is het te laat. Te vaak komt het nog voor dat de eigenaar afscheid moet nemen van zijn trouwe kameraad omdat hij niet in staat is om de medische kosten te betalen. Zover laat u het toch niet komen?

kittenTop 5: Ik heb geen verzekering voor mijn huisdier nodig, want ... (en waarom dat niet verstandig is).

 1. ... mijn katten zijn echte binnenkatten.
  Ook katten die niet buiten komen kunnen ziek worden. Besmettelijke ziekten of nierproblemen stoppen niet bij de voordeur. En in huis kan een kat vreemde dingen eten die operatief verwijderd moeten worden.
  Hoe goed u ook oplet, katten zijn snel en een ontsnapping zit in een klein hoekje. En dan is juist de kans op ongelukken groter. Dus ook voor binnenkatten is een verzekering verstandig.
 2. ... mijn huisdier komt uit een goed nest / van een goede fokker.
  Een goede en betrouwbare herkomst is heel belangrijk. Maar het is helaas nooit een garantie dat uw huisdier nooit ziek wordt of een ongeluk krijgt.
  Dus het maakt niet uit waar uw dier vandaan komt, een verzekering is altijd aan te raden.
 3. ... mijn vorige huisdier was (ook) nooit ziek.
  Het is plezierig als je huisdier goed gezond is. Maar hoe goed je ook voor een dier zorgt en op hem past, elke hond of kat kan ziek worden. Ook als een ander dier nooit ziek wordt.
 4. ... als het zover is, dan komt het geld er wel.
  Zo kun je denken, maar wat zou je huisdier daar van vinden. Vanwege de kosten van onderzoeken en behandelingen kun je voor moeilijke keuzes komen te staan. Met een huisdierverzekering kan je huisdier altijd de medische zorg ontvangen die het nodig heeft.
 5. ... mijn dierenarts zal mijn huisdier heus niet dood laten gaan.
  De dierenartsen en assistentes zijn goed opgeleide professionals met liefde voor dieren. Maar dat betekent niet dat ze voor niets werken. Ook een dierenarts moet zijn brood verdienen en goede gezondheidszorg voor dieren is niet gratis. Discussies kunnen worden voorkomen door je dier te verzekeren.