Geen artikelen
Zoek
Paarden Disciplines Dry Needling

Dry Needling bij het paard

Dry Needling bij het paard

Als volledige aanvulling kan er na een chiropractische behandeling nog worden gekozen voor gebruik van Dry Needling. Dry Needling betekent letterlijk 'droge naalden' en is een techniek die toegepast wordt bij trigger points, de zo genoemde spierknopen. Naast gebruik van de naalden kan er ook gekozen worden voor een methode met de handen een 'set and release' techniek. Triggerpoints zijn verkrampingen in spieren die doormiddel van een naald ontlaad, waardoor de kramp uit de spier gaat. Wij gebruiken een van beide technieken (naald of met de hand) meestal na een chiropractische behandeling als er zich nog een triggerpoint in de spieren bevindt.

chiropractie paard Bears klijndijk dry needling   chiropractie paard Bears klijndijk dry needling

Na een chiropractische behandeling dient het paard eerst enkele dagen onbelast beweging te krijgen; het dier mag worden gelongeerd en kan niet direct (weer) vol in training en/ of op concoursen.

Uw paard wordt bij Arts&Dier behandeld door een erkend paardendierenarts met een IVCA gecertificeerd diploma of een FES certificatie. (IVCA; International Veterinary Chiropractic Association) Dry needling vindt plaats door een dierenarts met certificatie volgens de methode van Andrea Schachinger. (Bron: http://www.netvet.co.uk/equine/)