Geen artikelen
Zoek
Runderen Bedrijfsbegeleiding

Bedrijfsbegeleiding


Bedrijfsbegeleiding

 


 

Bedrijfsbegeleiding

Bij Arts&Dier stellen wij veel belang in bedrijfsbegeleiding. Hierbij vinden wij dat we niet zozeer een adviseur van de melkveehouder zijn dan wel een gesprekspartner die meedenkt over diergezondheid en diermanagement. Daarom vinden wij ook goed contact met de andere adviseurs van de veehouder zoals mengvoeradviseurs en klauwverzorgers belangrijk.

De bedrijfsbegeleiding vindt over het algemeen maandelijks plaats waarbij naast de vruchtbaarheidsbegeleiding ook de andere zaken de revue passeren zoals:

  • Jongveeopfok
  • Klauwgezondheid
  • Voeding
  • Probleemkoeien
  • Uiergezondheid

Drachtigheidscontrole echografieDaarnaast analyseren we samen met de veehouder aan de hand van standaardoverzichten de voortgang op het bedrijf. Ook worden dan eventuele uitslagen van melkmonsters of andere onderzoeken besproken.

Bij uiergezondheidsproblemen kunnen we snel actie ondernemen doordat we gebruik kunnen maken van een eigen laboratorium voor melkmonsters.

Directe lijnen tussen veehouder en begeleidend dierenarts maakt snel inspelen op bedrijfsproblemen mogelijk en bevordert een goede samenwerking.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u gebruik maken van het contactformulier.