Geen artikelen
Zoek
Varkens

Varkens

Welkom bij Arts&Dier Varkens

In onze ISO-KRD gecertificeerde praktijk, waarin wij uitsluitend diersoortgericht werken, hebben wij twee erkende varkensdierenartsen die in Nederland en Duitsland werkzaam zijn. Zij moeten erkend zijn volgens de regeling "Erkende Varkensdierenartsen" zodat het duidelijk is welke dierenartsen zich op de geneeskunde van het varken hebben toegelegd en wat van hun verwacht mag worden op het gebied van kennis (verplichte nascholing) en bekwaamheid.   
 
Onze erkende varkensdierenartsen staat ingeschreven bij de stichting Veterinair Administratie Kantoor (www.svak.nl) onder "varkensdierenartsen". Daar staat een overzicht met erkende varkensdierenartsen met o.a. Maarten Glas en Huib-Jan de Boer.
 
Gecertificeerde dierenartspraktijk.
 
Binnen onze praktijk staat de klant centraal. De belangrijkste vraag hierbij is hoe onze dierenartsen-praktijk kan voldoen aan de verwachtingen van de veehouder of eigenaar van een gezelschapsier of paard.    
 
Een kwaliteitsmanagementsysteem is hierin een belangrijk instrument want een dergelijk systeem vraagt aan een organisatie om alle voorzorgen te nemen om kwaliteit te kunnen leveren. Een dergelijke benadering vraagt een kritische blijk op de eigen organisatie en de durf om aan medewerkers en aan klanten te vragen waar we kunnen verbeteren. Daarvoor zijn er kwaliteitscriteria opgesteld en protocollen geschreven waaraan onze dierenartsenpraktijk moet voldoen. Zo worden er o.a. eisen gesteld aan de kwaliteit van ons personeel, aan onderhoud van onze apparatuur en zijn er protocollen voor een goede hygiene en schoonmaak, apotheekbeheer en patienten-administratie.
 
Iedere praktijk wordt op naleving van deze opgestelde kwaliteitscriteria getoetst door SGS. In oktober in het jaar 2004 zijn wij getoetst en is gebleken dat we aan alle eisen voldoen en gecertificeerd zijn volgens de normen van het ISO-KRD (komt overeen met ISO 9001). Maarten Glas, onze kwaliteitsmanager, mocht het ISO-KRD certificaat in ontvangst nemen. Wij hopen hiermee een belangrijke stap te hebben gezet in dat wat u als eigenaar van hond of kat, of veehouder verwacht van een dierenartsenpraktijk op het gebied van kwaliteit en diergezondheid.