Paarden

Kliniek Klijndijk
De hoofdvestiging in Klijndijk bestaat uit een gezelschapsdieren- en paardenkliniek. De kliniek in Klijndijk is tevens de thuisbasis voor het landbouwhuisdierenteam. Verspreid door de provincie Drenthe heeft Arts&Dier nog vier gezelschapsdierenpraktijken in Emmen, Klazienaveen, Stadskanaal en Ter Apel. Een tweede paardenkliniek is gevestigd in het Friese Bears en de twee landbouwhuisdierendependances zijn gevestigd in het Groningse Aduard en het Duitse Rütenbrock.

Boekhouding en administratie
De vestiging in Klijndijk is tevens uw aanspreekpunt als uw vragen heeft over bijvoorbeeld facturen en/ of administratie. De boekhouding is op werkdagen van 10.00-12.00 uur bereikbaar via 0591-513151 (optie 4 in het keuzemenu).

Hoefsmeden
Aan de paardenkliniek in Klijndijk zijn 2 hoefsmeden verbonden te weten hoefsmidspecialist Harry Langenburg, ondersteund door Dennis Karapatis en Edward Scholtens. Bernie Prins en Rody Scholing zijn als hoefsmiden verbonden aan de paardenkliniek in Bears. De verschillende hoefsmeden werken zowel onderweg als aan de kliniek en beheren zelf hun afspraken en agenda’s. De samenwerking met hoefsmeden tijdens bijvoorbeeld kreupelheidsonderzoeken en keuringen op de paardenklinieken is een belangrijke waarde. De extra kennis en mogelijkheden die dat met zich meebrengt, denk aan advies en/ of een (aangepast) beslag, is een waardevolle toevoeging aan de diensten van Arts&Dier.

Medicatie en bestellingen
Medicijnen (m.n. landbouwhuisdieren) kunnen in overleg in een afgesloten medicijnkast worden klaargezet op de verschillende locaties.